kommende aktiviteter

Bogklubbens Øjne
Beboerhusets bogklub, hvor vi mødes sidste mandag i måneden kl. 19 og deler vores læseoplevelser.
Duk op. Tilmelding er ikke nødvendigt.
Du kan se hvilken bog der læse i den pågældende måned, på plakaten. :-)

a night of songs
With the occasion of Carmine Francis' visit to Copenhagen and his new release:
4 international musicians meet at the café, to share a night of original songs with the nuances of different tongues.
Carmine Francis (US)
Multi-instrumentalist songwriter and producer based in Brooklyn, BK. He explores a vast sonic spectrum ranging from delicately simple and straightforward songwriting to multidimensional compositions.
In 2023 he released his first solo album which encapsulates the 12 years he spent living in the Rocky Mountains before making the move to NYC. He is currently preparing to release a follow up EP this summer and to celebrate will be playing shows across the US and Europe which will feature an array of unique collaborations.
Joined by:
Mika Persdotter (SE)
Yoku (LTE)
Chicotom (CL)
Entré 50 kr.
Links:
Carmine's last single:
https://distrokid.com/hyperfollow/carminefrancis/too-much
Mika Persdotter's songs:
https://mikaakim.bandcamp.com/album/till-kroppen
https://mikaakim.bandcamp.com/album/tillsammans
Yoku:
https://yokupoku.bandcamp.com/album/dronningm-lle
Chicotom:
https://variosartistas.bandcamp.com/.../monstruo-after-r-y-p

La Bomba - Cph Jazz Festival
LA BOMBA er den italienskfødte bassist og producer Luca Curcios nye, kompromisløse band. Med base mellem København og Berlin har han samlet et energifyldt ensemble med nogle af Danmarks mest nysgerrige improvisatorer. Her mødes rå improvisation med æstetikken fra sample-baseret musik og den fysiske tyngde i basdrevne grooves. Musikken er optaget live og siden klippet og bearbejdet i studiet som en slags lydcollage – fragmenteret, pulserende og fysisk. Med flowet fra beat-musik og den rå intensitet fra et band i fuld fart.
Line up:
Asger Uttrup Nissen – alto saxophone
Francesco Bigoni – tenor saxophone
Luca Curcio – bass, sampler
Simon Olderskog Albertsen – drums
TBA – trumpet

ålen - CPH JAZZ FESTIVAL
Et sangsomspundet dyr som på mange måder ikke er nem at få styr på. Trioen Ålens musik er en ydmyg hyldest til de tusinde af kilometer det aflange dyr lægger bag sig for at holde mystikken i live.
Et spritnyt navn har hermed meldt sig på den danske eksperimentalscene. Med altsaxofonist Jesper Zeuthen, trommeslager Simon Forchhammer og guitarist Alfred Lykke er der lagt op til melodiøs og ilter improvisationsmusik.
Line up:
Jesper Zeuthen - Altsaxofon
Alfred Lykke - Guitar
Simon Forchhammer - Trommer

Gadebar i dronningensgade
Sommersæsonen er over os og hvordan nyder man sommeren bedst på havnen? - Med gadebar selvfølgelig.
Kl. 17.00 åbner vi op for ølhanen og er klar til servere kolde drinks til de tørstige og spille sprøde tunes til ørerne. Vi har unge og friske folk til at sammensætte spillelisten og sørge for stemningen!
Vi ses til hygge i vores gadebar.

Jiyu - Cph JAZZ FESTIVAL
Genrebrydende instrumentale, Jiyu, bliver beskrevet som ”modern late night nu cosmic space jazz” Bandet har med deres seneste album ”Totem of Quiet Mystic” høstet anerkendelse fra international jazz magasiner som Jazzwise (UK), en lang række ikoniske radio dj’s og tast-makers, og her hjemme en plads som ugens album på P8 Jazz. Jiyu’s dybe arrangementer er spækket med analog synths, electric piano, guitar, blæsertemaer og synkoperede bas-tromme-perkussion grooves, der fremføres live af en besætning bestående af Thomas Dietl (Trommer) Emil Jonathan (Guitar & Synth) Ken Linh Doky (El. Piano og Synths) Rasmus Kjærsgaard (Flute og Sax) Igor Rado (Perkussion) Nicolai Land (Bas).
Stifter af Jiyu, Emil Jonathan, har tidligere stået bag produktioner som tango-dub projektet, von Daler & Low Pressure, og hans tidlige dubsoul projekt, EMO. Derudover har han samarbejdet med navne som den Engelske hiphop pioner, Dj Vadim, Dancehall Queen, Natasja, tidlige downbeat, nu-jazz og broken-beat navne som, Boozoo Bajou, Nu Spirrit Helsinki og Les Gammas, og senest arbejde med den legendariske Canadiske house producer Fred Everything på hans projekt, All is Well (Compost Records, 2024).
Jiyu’s seneste album ”Totem of Quiet Mystic” er ude på Dubsoul Records, og kan findes på alle streaming tjenester, eller på jiyu.nu.
Line up:
Ken Linh Doky, keys
Igor Rado, percussion
Emil Jonathan, guitar & synth
Rasmus Kjærsgaard, sax & flute
Anton Langebæk, bas
Thomas Dietl, trommer

LULU - CPH JAZZ FESTIVAL
LULU består af Ned Ferm (US), Mikkel Wilstrup og Halfdan Stefansson (DK), som startede med at spille sammen sidste år på festivalen med stor succes, og bruger nu foråret på at udvikle projektet frem mod sommeren. LULU blander melodisk folk og freejazz, med flydende rytmer, celler af melodier, swing blandet med beats og rock. Det er ekspressivt og energisk.
Ned Ferm: Saxofon
Mikkel Wilstrup: Trommer
Halfdan Stefansson: Guitar

CTM & Rune Kielsgaard (20_14) - cph jazz festival
Søndag kl. 20.00 tager vi salen i brug, så man i ro og mag kan komme sig ovenpå Roskilde Festivalens vilde oplevelser, Jazz Festivalens første dage eller nyde feriens spirende ro. Vi vil sammen med de mangeårige samarbejdspartnere Cæcilie Trier (CTM) og Rune Kielsgaard (20_14) byde alle velkommen med beroligende lange forløb med musik spillet på cello, MPC samplinger og trommer. Forvent en knitrende, rolig, balsamerende og helende oplevelse.
CTM er en forkortelse for Cæcilie Trier Musik. Det er alias for den danske cellist, sanger og komponist Cæcilie Triers musikalske hovedprojekt. Siden Cæcilie Trier skabte sit eget soloprojekt Chimes & Bells i 2009 (signet til Bella Union), har hun været en dybt respekteret, prisvindende og efterspurgt musiker i Danmark. I årevis spillede hun cello i Choir of Young Believers, og som en del af den eksperimentelle vokalgruppe Valby Vokalgruppe (signet til Eget Værelse) udforsker Cæcilie Trier den menneskelige stemmes mange musikalske muligheder sammen med Anja Jacobsen, Sonja Labianca og Lil Lacy. Derudover spillede Trier, efter at have sluttet sig til bandet i 2014, med Marching Church (signet til Sacred Bones) og turnerede i Europa og USA efter udgivelsen af deres første album. Trier er en del af, hvad mange beskriver som Mayhem Scene i København – et samarbejdsrum i København, hvor folk som Synd & Skam, Iceage, Marching Church, Lower, Puce Mary, Communions og andre fik deres start, alle med unikke og forskellige musikalske udtryk. Da Cæcilie Trier lancerede CTM i 2012, satte hun sit soloprojekt Chimes & Bells på pause for at udforske andre sider af sit musikalske output.
Trommeslager, producer og personen bag platformen 20_14 Rune Kielsgaard, er en kunstner med base i København. Udover at præsentere et mangfoldigt og fremsynet program bestående af kontrastfyldte dobbeltkoncerter på bl.a Copenhagen Distillery og Ny Lille Klub, har 20_14 det seneste år udgivet tre fuldlængdes albums med formatet 20_14 assembly som samler et bredt udsnit af musikere fra indland og udland i et genrefrit felt.

A PLANE TO CATCH - cph jazz festival
A Plane to Catch har eksisteret i 3 år og har allerede udgivet 2 plader. Til denne koncert vil der hovedsagligt blive spillet numre fra deres seneste album, "Soulpiece". Bandet består af nogle af danmarks bedste og mest brugte musikere:
LINE UP:
Andreas Toftemark - sax
Rolf Thofte - trumpet
Mads Nørgaard - gui
Simon Eskildsen - keys
Anton Langebæk - bas
David Besiakov - dr

MADS EGETOFT KVINTET - cph jazz festival
Mads Egetoft har en stemme på den danske jazzscene, med sit voluminøse, kantede, personlige spil. En stor fan af avantgardens helte som Anthony Braxton, Art Ensemble of Chicago, Frank Lowe. Men også i høj grad Sonny Rollins, J.J. Johnson, Lester Young og AC/DC. Listen fortsætter uendeligt.
Han har samlet et hold af sine favorit-musikere: Jesper Løvdal - en af de bedste tenor-personer i DK og tidligere mentor. Asger Thomsen – en af de stærkeste og dygtigste improvisatorer på kontrabassen. David Besiakov – et naturtalent og en musikalsk rygrad. Simon Linnert – en undervurderet pianist med et fantastisk overskud og særegen underfundig spillestil.
/ foto: Peter Gannushkin
Line up:
Mads Egetoft - tenorsax,
Jesper løvdal - Sopran-, bariton- og bas-sax,
Asger Thomsen – bas,
David Besiakov – trommer,
Simon Linnert - klaver

BISH (DK/DE) - cph jazz festival
Bish er københavnsk punk smeltet ovenpå Berlin Avantgarde
Bish er Thorbjørn Stefansson, Halfdan Magnus Stefansson og Marius Wankel
Bish markerer første gang brødrene Thobjørn og Halfdan Stefansson optræder sammen
Siden Thobjørn i 2018 flyttede til Berlin, har han og Marius skabt en stærk musikalsk og
personlig forbindelse – Bish omfavner og udfordrer denne connection
Bishs musik betyder meget for dem og de tror den kan betyde meget for dig også
Line up:
Halfdan Magnus Stefansson - Guitar
Thorbjørn Stefansson - Kontrabas
Marius Wankel (DE) - Trommer

Red Gazelle Trio feat. Ned Ferm - Cph Jazz Festival
Ved at blande melankolsk poesi med rå energi har Red Gazelle Trio etableret sig som en markant stemme i nordisk jazz. Trioen, der består af guitarist og komponist Kristoffer Vejslev, bassist Peter Price og trommeslager Simon Forchhammer, har skabt et udtryk præget af lyriske melodier, inciterende grooves og et intuitivt sammenspil, forfinet gennem mange års fælles musikalsk rejse.
Efter deres anmelderroste album Udkig (2018) og In The Midst Of It All (2021) præsenterer de nu On A Human Level (2025) – en udgivelse, der udvider deres klangunivers med saxofonisten Ned Ferm og trompetisten Jakob Sørensen og kredser om livets store temaer: liv, død, kærlighed og forandring. Beskrevet i Politiken som stille og nænsomt dragende folder Red Gazelle Trios lyd sig ud som en rejse – en musik, der langsomt lister sig ind på lytteren og trækker én ind. Fra drømmende lydlandskaber til pulserende rytmer skifter trioen ubesværet mellem fri improvisation og fængende melodier. Med omfattende international presseomtale, solid radiotilstedeværelse og en lang række koncerter i hele Danmark fortsætter Red Gazelle Trio med at udforske nye retninger inden for nordisk jazz – og skabe musik, der er lige så grænseløs som den er nærværende.
“Deres musik er stille og roligt listet ind på livet af mig”
- Kim Skotte, Politiken (DK)
"With ON A HUMAN LEVEL, the Red Gazelle Trio demonstrate how good they are at pushing the
boundaries of Nordic jazz"
- Tim Larsen, Jazzviews (UK)
"Vejslev wanted to include everything that has inspired him—from classical to fusion, Scandinavian
jazz to southern rock—crafting an album that feels both deeply personal and stylistically
expansive.”
- Sebastian Chocińsky, Esensja (PL)
"The players experiment together with nascent ideas until something emerges naturally as a
product of all three minds"
- All About Jazz, Geno Thackara (US)...
Line up:
Kristoffer Vejslev (Guitar)
Peter Price (Bas)
Simon Forchhammer (Trommer)
Ned Ferm (Sax)

Ea Cornelia Orchestra
Ea Cornelia er en ung dansk sangerinde, der byder ind til et brag af en koncertoplevelse med sit svensk/danske ottemandsorkester, som opfører hendes egne kompositioner. Ea Cornelias melodiske og iørefaldende melodier smelter sammen med et fundament af gennemtænkte arrangementer som når ud til hele publikum. Musikken er specielt inspireret af jazz og pop fra den skandinaviske musikscene.

Bæst - cph jazz festival
Bæstet ligger og lurer under samfundets stilfærdige bro. Med aggressive rytmer og eksperimenterende melodik springer det frem og æder dig og venter ikke på den store bukkebruse.
Musikken er et energisk og intenst skud afro-jazz med elementer fra mange musikalske genrer – og inspirationen trækkes fra både Mulatu Astatke, Joe Henderson, afro-beat og bebop.
Gruppens medlemmer spiller til hverdag i et utal af forskellige konstellationer med flere mangfoldige genrer, hvilket smitter af på Bæsts’ musiske udtryk.
Med de fem unge og eftertragtede musikere på bas, trommer, percussion, el-guitar og en karakteristisk saxofon i front skabes et lydbillede, der både kan festes til og som man kan læne sig tilbage og nyde.

Kaptain / Forchhammer / Brunbjerg / Toldam
Fire stærke stemmer fra den danske jazzscene mødes i et kollektivt projekt, hvor musikalsk nysgerrighed og samspil er i centrum.
Med udgangspunkt i både egne kompositioner og udvalgte jazzstandarder skaber kvartetten et levende og åbent lydbillede, hvor intet er fastlåst og alt kan ske. Malthe Kaptain’s lyriske trompet møder Simon Forchhammer’s nuancerede trommespil, Martin Brunbjerg’s dybt forankrede bas og Simon Toldam’s legende og ekspressive klaver. Musikken bevæger sig frit mellem det strukturerede og det spontane – altid med øje og øre for hinanden og for rummet.
"Foto: Jasmin Mebrouk"
Line up:
Malthe Kaptain (trompet)
Simon Forchhammer (trommer)
Martin Brunbjerg (bas)
Simon Toldam (piano)

Garlic Naan Feat. Ronja Rose Andersson - cph jazz festival
Er et ungt projekt bestående af stortalenterne Steven Moser, Seth Sjöström, Jacob Reisener og Carlo Dayyani.
Drengene kender hinanden fra musikmiljøet i Berlin, hvor de alle har studeret på Jazz Institute Berlin.
De er fundet sammen om en på samme tid rå og skrøbelig lyd, hvor inspiration fra jazz og rock finder sammen i et intenst og dynamisk udtryk. De er ikke bange for at dvæle ved og finde kunstnerisk dybde i simple idéer, ligesom de heller ikke er bange for, at lade virvar af soniske indtryk til at udtrykke noget banalt. Til koncerten kan man forvente originale kompositioner, fri improvisation samt udvalgte numre, som gruppen tager i støbeskeen og præsenterer på nye og spændende måder. Denne aften får de selskab af den unge og talentfulde Ronja Rose Andersson på vokal.
Line up:
Ronja Rose Andersson
Steven Moser
Seth Sjöström
Jacob Reisener
Carlo Dayyani

Carlo Dayyani Trio + Christian Holm - Cph Jazz Festival
Trioen spiller originale kompositioner i en nordisk inspireret stil og har til sommerens koncerter inviteret saxofonisten Christian Holm med, som til daglig studerer i New York City og i år blev nomineret til “Årets Nye Navn” til DMA Jazz.
Og her “Langmod” fremført i duoformat af Carlo og Casper Hejlesen: https://youtu.be/WIItDG26EsM?si=O2B6dZ-usRHtf3FW
Carlo Dayyani er en ung komponist og guitarist fra Aarhus, der holder til i Berlin, hvor han studerer på Jazz Institute Berlin. I marts 2024 udgav han, med sin trio, sin debutudgivelse, 'Melankoli Eufori', hvor han søger at udtrykke de både små og store følelser og tanker, der tager plads i hans sind til daglig. Stemningsmæssigt bevæger kompositionerne sig i et spændingsfelt mellem dyster, smuk melankoli og mild, insisterende eufori. Carlo Dayyani trio består af Gustav Hagelskjær på trommer, og Lukas Loeb på kontrabas. De er begge fremadstormende unge profiler på den danske jazzscene, hvor de blandt andet er involveret i projekter som Baryl og Kosmos Trio..
Line up:
Carlo Dayyani (guitar)
Gustav Hagelskjær (trommer)
Lukas Loeb (kontrabas)
Christian Holm (saxofon)

Dj Brevet - Cph Jazz Festival
Beboerhuset inviterer til en uforglemmelig danse- og lytte session under dette års Cph Jazz Festival. Det er gratis og deltage og dansegulvet bliver varmt, så lad jakken blive hjemme.
DJ Brevets virke som DJ er karakteriseret af en evne til at føre dansegæster, lyttere og festivaldeltagere sammen om en fælles musikoplevelse. Denne tilgang har han gennem mange år ført ud i livet i sine radioprogrammer på DR og The Lake Radio, på festivalscener, samt ved de altid udsolgte dansefester, hvor radiolytterne og øvrige gæster møder hinanden i et stort dansefællesskab og bl.a. selv prøver kræfter som DJ’s.
Altid bliver musikken brugt som grundlag for samtale og samvær imellem lytterne og gæsterne. Fremfor at fokusere på genrer fokuserer DJ Brevet på temaer, fx særlige tekstuniverser, følelser, livssituationer eller temaer tilpasset det enkelte event. Geografisk kommer vi også vidt omkring med hyppige afgange til ikke-vestlige popmusikscener i fx Indonesien, Vest- og Østafrika og Papua Ny Guinea.
Forud for det hele ligger et livslangt musik-arkæologisk grave- arbejde, som bringer glemte perler frem i lyset. Og der arbejdes altid med et til lejligheden udvalgt sangkatalog. Målet er at føre gæsterne sammen på dansegulvet. Spille musik der udover at få dem til at danse giver dem et påskud til at tale sammen...

Shuichi Chino / Asger Thomsen / Kresten Osgood (JP/DK)
Koncerten er et møde mellem den japanske musiker Shuichi Chino, Kresten Osgood og Asger Thomsen. Chino har været aktiv på avant-garde-scenen i Japan siden 70'erne og har i de sidste mange år boet i Berlin, hvor han er en vital eksponent for radikal fri improvisation. Osgood er en allestedsnærværende trommeslager, der har spillet med alle og begår sig flydende i enhver musikalsk situation. Thomsen har udforsket kontrabassens soniske muligheder grundigt og byder ind med energisk fremdrift.
Shuichi Chino er en del af Final Descent’s Artist in Residency 2025, hvor tre japanske musikere gæster Copenhagen Jazz Festival med solokoncerter og spændende nye samarbejder. Residencyprogrammet er støttet af Toyota Fonden og Statens Kunstfond.
Line up:
Shuichi Chino: piano
Asger Thomsen: double bass
Kresten Osgood: drums

SPACEGROOVE STARSEMBLE
Til denne særlige aften i Christianshavns Beboerhus vil SPACEGROOVE STARSEMBLE samles for at synkronisere dit sind, din krop og din ånd i en transcendent enhed. Forvent astraljazz af højeste klasse med en pengene-tilbage-garanti for hypnotiske grooves, hjertebankende hornarrangementer og alt for lange saxofonsoloer.
Line up:
Hein Westgaard - Guitar & Musical Direction
Joao Gato - Alto Sax
Jesper Zeuthen - Alto Sax
Sture Ericsson - Tenor Sax
Erik Kimestad - Trumpet
Kristian Tangvik - Tuba & Electronics
Margaux Oswald - Piano
Paul Patousch - Double Bass
Aurelijus Uzameckis - Double Bass
Sebastians Macats - Drums
Simon Forchhammer - Drums
Valdemar Kragelund - Electronics

Omrum - cph jazz festival
Omrum er et kollektivt projekt – et musikalsk frirum, hvor fire stærke stemmer mødes på lige fod. Musikken bevæger sig mellem komposition og fri improvisation, med en åben, sfærisk stemning, der brydes af eksplosive udbrud af ekvilibrisme.
Kvartetten består af **Erik Kimestad** (trompet), **Mads Hyhne** (basun), **Richard Andersson** (kontrabas) og **Jakob Høyer** (trommer) – fire markante musikere fra den skandinaviske jazzscene. Der er ingen frontfigur i Omrum, intet hierarki – kun frihed til at bidrage og udtrykke sig uden faste rammer.
Omrum indspillede deres debutalbum på Møn i januar og er i gang med at udvælge de numre, der skal mixes og formes til den endelige udgivelse på **Hobby Horse Records** i efteråret. Pladen markerer også Erik Kimestads første udgivelse med egne kompositioner i centrum.
Omrum er et åbent rum – for musikerne og for lytterne. Det eneste, der kræves, er åbne ører og et åbent sind....
Line up:
erik kimestad - trompet
mads hyhne - trombone
richard andersson - bas
jakob høyer - trommer

Horse Orchestra - cph jazz festival
"Med Horse Orchestra er dansk jazz' fremtid sikret".
Septetten består af musikere fra Norge, Sverige, Danmark og Island – en unik samling unge instrumentalister fra den nordiske improvisationsscene som har styr på deres musikhistorie og som samtidig formår at åbne musikken for et langt bredere publikum.
Horse Orchestras seneste album, The Milkman Cometh (2021), vandt to priser ved Danish Music Awards med begrundelsen: "Bandets mange personligheder, med flere kompositoriske bidragydere, er også bandets store force – og grunden til deres mangefacetterede udtryk. Bandet er med deres overlegne musikalitet og underspillede humor klar til at erobre verden".
Line up:
Erik Kimestad – trumpet
Asger Nissen – saxophone
Petter Hängsel – trombone
Kristian Tangvik – tuba
Jeppe Zeeberg – piano
Nicolai Kaas Claesson – bass
Rune Lohse – drums

A Little Human! - Shooster, Høgel & Raae - cph jazz festival
Jason Shooster (guitar), Laurits Høgel (klaver) og Tomas Raae (kontrabas) udgør en københavnsk jazztrio. Deres debutalbum, A Little Human!, udkom i marts 2025 og fanger ånden i jazz manouche og swing – med inspiration fra østeuropæisk folkemusik og nordisk cool. Musikken er rodfæstet i traditionen, men har et friskt og tidløst udtryk.
Trioen består af etablerede musikere fra det danske jazzmiljø og har spillet med navne som Jacob Fischer, Thomas Fryland, Fessor, Bob Rockwell og Kira Martini. Med en legende tilgang til gypsy jazzens string swing og en dynamisk sammensmeltning af tradition og nytænkning skaber de et levende og nærværende musikalsk univers – en hyldest til Django Reinhardts arv, men med deres egen karakteristiske lyd.
Line up:
Jason Shooster – guitar
Laurits Høgel – piano
Tomas Raae – double bass

Hogo Fogo - Cph Jazz Festival
Hogo Fogo er et dansk World/Jazz orkester som blev nomineret som “Bedste Nye Artist” til Danish Music Awards for deres debut album Repeat i 2021. Hogo Fogo er en genremæssig kamæleon. De fusionerer ubesværet Verdensmusik, R'n'B, Jazz og funk. Musikken er levende og vibrerende, og taler til både hjerte, krop og sind.”
Hogo Fogo er pladeaktuelle med deres nyeste udgivelse, “Rumble In The Jumble” (1. juni 2024), som er et album, hvor musikken tager sig god tid til at udfolde sig, og hvor lytteren opfordres til tålmodighed og fordybelse på rejsen gennem lydlandskaberne. Skabt i fællesskab, af bandets mangfoldige personligheder, er "Rumble In The Jumble" et produkt af et kreativt kaos og stor lidenskab. Titlen afspejler denne proces, hvor de musikalske ideer og impulser ofte kolliderer og senere forenes til numre og kompositioner.
Hogo Fogo præsenterer musik bl.a. fra denne nye udgivelse.
Hogo Fogo’s musik er en kærlighedserklæring til musikkens mangfoldighed på tværs af genrer og kulturer. Musikken bliver spillet legende og udfordrende, hvor der både er plads til lange ekvilibristiske soli, groovy vibes og hjertevarme ballader.
Kom og lad dig forføre af Hogo Fogo's unikke musikunivers!...
Line up:
Michael Dalgas - trommer
Lars Emil Riis - keybords
Spencer Gross - guitar
Søren Lund - elbas

TRANSMIGRATION & she can’t afford mascara
TRANSMIGRATION (London) Transmigration plays their demented take on EBM and electro-industrial with dense brooding synths carried by harsh rhythmic samples, metallic percussion and strained vocals that sound like emanations from some sick mutated creature. In 2022 Transmigration debuted with Collapse, a cut of EBM-tinged minimal synth. After laying low and developing a more agressive sound Transmigration re-emerged in 2024 playing shows with Ultra Sunn, Plack Blague and The Mall as well as releasing their debut EP, Primitive State.
SHE CANT AFFORD MASCARA Mortuary deathwave from the gravesoil of lahore pakistan. heartbreaking pircing body music will grace the speakers with rythmns of tanz tourture ale carte.!! And the air shall be chocked with a feild of patchouli flowers. The Sound is a mixture of heartbreaking synthpunk darkwave ebm Masoquistic drum beats. With egstrem theatrical vocals Inspired by Islamic prayers Black metal and minimalistic DDR Sounds from Berlin underground scene.

Fri Bevægelse
FRI BEVÆGELSE
Fri bevægelse sætter gang i hele kroppen og handler om at lytte indad og finde bevægelsesglæde i fællesskab med andre. Du vil både blive guidet i øvelser og blive inviteret til at bryde fri og bevæge dig på den måde, du føler dig inspireret til. Nogle gange sænker vi farten og mærker efter og andre skruer vi op for musikken og giver den gas! Jeg inddrager elementer fra dans, bodywork, blid træning, åndedræt, yoga og kontaktimpro alt sammen på en let og legende måde, hvor alle kan være med.
Viktoria Steinhart: Jeg er 30 år, Christianshavner og går på en psykoterapeutuddannelse med fokus på kroppen. I min fritid kan jeg lide udtrykke mig kreativt, gå tur med venner og hygge med mine katte. Når jeg faciliterer workshops er det vigtigt for mig at møde deltagerne hvor de er og skabe et trygt rum med plads til det tossede, det grimme såvel som det smukke – hvor vi kan være os selv og tillade andre det samme.
Kom gerne 5-10 min. før og husk vandflaske og fleksibelt tøj.
Tidspunkt: Hver onsdag kl. 17-18.30
Første gang er den 7. maj.
Sted: Christianshavns beboerhus (salen/transitten)
Tilmelding: Drop in
Pris: GRATIS

Astrid Engberg solo
I løbet af sommeren kan man opleve en lille række udendørs koncerter omkring Beboerhuset. Den første i rækken bliver med den skønne Astrid Engberg(solo), som man kan opleve i Beboerhusets gård, hvor hun medbringer sin guitar og flotte røst.
Den danske sangerinde, producer, komponist og DJ Astrid Engberg, København, udgav i september 2023 sit andet album Trust. Astrid Engbergs musik spænder over moderne soul, R&B, nu jazz og moderne klassisk musik, og lytteren inviteres ind i et univers af både minimalistiske og tunge produktioner, personlige historier og spirituel søgen. En fortryllende stemme, der udtrykker både en oprigtig følsomhed og dyb styrke.
Hendes debutalbum Tulpa, som Bandcamp Daily listede som et af de bedste album i 2020, gav også national anerkendelse, da hun vandt årets bedste vokaludgivelse ved Danish Music Awards Jazz samt Steppeulven for Årets Producer.
På Tulpa satte Astrid bl.a. ord på sin mentale og fysiske bedring efter en hovedskade, som stadig påvirker hendes hverdag over et årti senere: "Grunden til, at jeg laver musik, er fordi det er mit bedste sprog," siger Astrid åbenhjertigt, mens hun tilføjer, at musikken gav hende en følelse af at være hjemme.
På sit andet album Trust hylder Astrid intuitionen og moderskabet med alt hvad det bringer. Hun samarbejder med en række nordiske talenter, såsom Maria Dybbroe, Tobias Wiklund og J. Ludvig III, samt Los Angeles-baserede Miguel Atwood-Ferguson - en æret multiinstrumentalist, dirigent og komponist. Albummet tog form efter fødslen af hendes første barn, og albummet blev skabt med legende glæde, åbenhed og taknemmelighed over en periode på ni måneder. "Albummet er skabt af kærligheden til intuitionen, moderskabet og en påmindelse til mig selv og alle andre om, at man har lov til at være i verden på en anden måde end samfundet dikterer." - Astrid Engberg.
Tak til Christianshavns lokaludvalg for at støtte arrangementet økonomisk.
foto: Mira Campau

Varm luft for et frit Palæstina
*ENGLISH BELOW*
Den 26/6 støttearrangement for et frit og retfærdigt Palæstina kl. 18-00.
Vi holder øjnene åbne for Palæstina og for dem, der kæmper for frihed og retfærdighed. Det er afgørende, at vi holder samtalen i gang og bliver ved med at lægge pres på magthavere og beslutningstagere.
Denne aften vil tettix hexer være vært til en luftig aften med bl.a. følgende på programmet:
Luftguitar Åben Scene – tag en sang med du vil spille
Workshop: Byg din egen luftguitar
Luftkoncerter – Lineup TBA
Luft DJ – Open Decks
💸 Alt overskud går ubeskåret til kampen for et frit Palæstina igennem DHIP, Det Danske Hus i Palæstina. Det er en palæstinensisk-ledet civilsamfundsorganisation på Vestbreden. Lige nu går alle donationer de får til deres samarbejdspartnere i Gaza der bla. laver psycho-sociale aktiviteter for børn, men også til basale fornødenheder nu hvor situationen er så alvorlig som den er.. Der vil også være rig mulighed for at donere ekstra på dagen.
OBS: dette arrangement er ikke et udtryk for en tilkendegivelse fra kommunens side, men derimod er deltagernes tilkendegivelse.
ENGLISH
June 26: Fundraiser for a Free and Just Palestine | 6 PM–12 AM
We are keeping our eyes on Palestine and standing with the Palestinians those who fight for freedom and justice. It's crucial that we keep the conversation alive and continue to put pressure on those in power to demand change.
On this evening, Tettix Hexer will host a breezy night featuring:
🎸 Air Guitar Open Stage – bring a song you'd like to perform
🛠️ Workshop: Build Your Own Air Guitar
🎤 Air Concerts – Lineup TBA
🎧 Air DJ – Open Decks
💸 All proceeds go directly for the fight for a free Palestine. There will also be plenty of opportunities to donate extra on the day.

Fri Bevægelse
FRI BEVÆGELSE
Fri bevægelse sætter gang i hele kroppen og handler om at lytte indad og finde bevægelsesglæde i fællesskab med andre. Du vil både blive guidet i øvelser og blive inviteret til at bryde fri og bevæge dig på den måde, du føler dig inspireret til. Nogle gange sænker vi farten og mærker efter og andre skruer vi op for musikken og giver den gas! Jeg inddrager elementer fra dans, bodywork, blid træning, åndedræt, yoga og kontaktimpro alt sammen på en let og legende måde, hvor alle kan være med.
Viktoria Steinhart: Jeg er 30 år, Christianshavner og går på en psykoterapeutuddannelse med fokus på kroppen. I min fritid kan jeg lide udtrykke mig kreativt, gå tur med venner og hygge med mine katte. Når jeg faciliterer workshops er det vigtigt for mig at møde deltagerne hvor de er og skabe et trygt rum med plads til det tossede, det grimme såvel som det smukke – hvor vi kan være os selv og tillade andre det samme.
Kom gerne 5-10 min. før og husk vandflaske og fleksibelt tøj.
Tidspunkt: Hver onsdag kl. 17-18.30
Første gang er den 7. maj.
Sted: Christianshavns beboerhus (salen/transitten)
Tilmelding: Drop in
Pris: GRATIS

Skt. Hans aften
Kom til Beboerhusets årlige Skt. Hans fejring på Christianshavns Vold, Elefantens Bastion den 23. juni kl. 16.00-23.00.
Traditionen tro disker vi op med koncerter, bål, boder, snobrød, taler og en masse god stemning!
Der vil være koncerter fra ungdomsbandsne fra Musikloftet, bandet shinyhunt og DJ Magadudu slutter aftenen af. Mette Kierstein Nielsen, skribent for bl.a. Soundvenue holder båltalen og der er lækker mad fra grillen, fra Beboerhusets kok. Børnene kan lave snobrød og hygge sig ved børnebålene i løbet af dagen.
Program
16.00: Pladsen åbner, børnebål, ansigtsmaling og boder
17.00: Bands fra ungdomsklubben Musikloftet
19.45: Båltale v. Mette Kierstein og bål tændes
20.15: shiny hunt
21.15: DJ Magadudu
shiny hunt:
Det københavnske indierockband shinyhunt består af kæresteparret Signe Christoffersen og Frederik Winther Barkholt og deres gode venner Mads Elsig Pedersen og Mads Refshauge. De er aktuelle med deres andet album – 'sea-salt ice cream' – et album bestående af 10 tracks skrevet med store, amplificerede følelser, hvor minderne fra en forladt barndom, den igangværende ungdom og håbet for fællesskabet og en lysere fremtid udforskes. Med luftige vokaler og fuzzede guitarer inviterer shiny hunt lytteren ind i et nostalgisk univers, inspireret af 90'ernes alt-rock og 00'ernes sentimentalitet.
Bålet tændes ca. 20.00, hvor vi efter synger Midsommervisen sammen. Bålet pyntes med et smukt tema af Den Røde Tråd.
Vi glæder os til at fejre Skt. Hans med jer og der er selvfølgelig gratis adgang.

SAASAA SHOWCASE
(english below)
SAASAA afholder showcase koncert.
Tag venner under armen og kom og lyt til ny musik <3
Program:
* 19:00 Dørene åbner
* 19:30 Emilie Guttman
* 20:00 Drømmer Om
* 20:30 Vinnie Orlando
* 21:00 SAASAA
SAASAA: Et nyt lydspor til sårbarhed og styrke
SAASAA er det nystartede band, der skaber musik for dem, der føler sig anderledes. Deres lyd taler til unge, der søger genkendelse og trøst i livets kaos og inviterer lytterne ind i et ærligt og melankolsk univers, hvor sårbarhed normaliseres og forvandles til styrke. SAASAA’s kommende debut-EP udgives i august og tager lytteren med ind i en verden af sorg, håb, kærlighed og angst i relationer. Førstesinglen "BREAKING" udkom den 21. februar, efterfulgt af "RED WING STATION" d. 18 april.
Entre: 40kr
-----------------------------------------
SAASAA is hosting a showcase concert.
Grab your friends and come listen to new music <3
Program:
* 19:00 Doors Open
* 19:30 Emilie Guttman
* 20:00 Drømmer Om
* 20:30 Vinnie Orlando
* 21:00 SAASAA
SAASAA: A new soundtrack for vulnerability and strength
SAASAA is a newly formed band creating music for those who feel different. Their sound speaks to young people seeking recognition and comfort amidst life's chaos and invites listeners into an honest and melancholic universe, where vulnerability is normalized and transformed into strength. SAASAA’s upcoming debut EP will be released in August and takes the listener into a world of grief, hope, love, and anxiety in relationships. The first single, "BREAKING," was released on February 21, followed by "RED WING STATION" on April 18.
Entry: 40 DKK

Ventil EP-release: Fletværk // Support: Daisy Duke
Fredag d. 13.6 fejrer vi udgivelsen af Fletværk. EP'en er Ventils anden udgivelse og den skal fejres med manér!
Ventil er et dansksproget indie-folk-rock band. Instrumenteringen smager af amerikansk folk-rock, mens melodierne har stærke tråde til den skandinaviske folkemusik. Teksterne bevæger sig i et surrealistisk og sommetider mørkt drømmende univers. Det psykedeliske folk-rockunivers er skabt med stor inspiration fra den danske 60’er-rockscene. Bandets første EP Fluidum udkom i 2020.
*****************
Daisy Duke er et nyt navn på den danske indierockscene, men bandet efterlader allerede et markant aftryk. Musikalsk bevæger Daisy Duke sig i et univers mellem alternativ rock og indierock, med inspiration fra kunstnere som The War On Drugs, Wilco, The Beatles og Tom Waits. Resultatet er en lyd, der både føles genkendelig og frisk – oplagt til scener, der søger musik med både sjæl og energi.
Bandets sange kredser om det indre barns univers. Sangene er dybt personlige, født ud af en opvækst i et misbrugshjem, men de bærer en universel appel: en påmindelse om selvkærlighed, plads til sårbarhed og det at finde en ny, håbefuld tilgang til tilværelsen.
Med udtryk der er både følsomme og stærke, tager musikken lytteren med på en rejse gennem de udfordringer, vi alle står overfor i perioder af livet, blandt andet ensomhed, tomhed og følelsen af at stå uden for et fællesskab.
Sange som “Allways You’ll Be Smiling” og “I Can’t Save You On My Own” udforsker, hvordan man kan finde vej ud af de sværeste stunder og genopdage livsglæden.
Musikken er mere end blot gode melodier og med en ærlig lyrik, skaber Daisy Duke et univers, som alle kan spejle sig i.
“Vi ønsker, at musikken kan være med til at skabe en følelse af håb og fornyet energi. At sangene kan være det sted, hvor man finder styrken i sårbarheden og lærer at se livet med nye øjne. Selvom emnerne kan virke tunge, er musikken fyldt med optimisme. Det handler om at finde lys, når livet ser mørkt ud – om at tro på, at man kan vokse og blomstre, selv når livet føles svært.” - siger Daisy Duke.
Daisy Duke er et autentisk, rutineret og håndspillet liveband og er nu klar med deres debut udspil der udkommer i 2025.

TOILETPOESI - Release
EAT THE RICH / MISTY / JEG ELSKER DIG OVER ALT / FUCK METTE F / OG KYS
Vi inviterer til release på Beboerhusets eget tværæstetiske magasin "TOILETPOESI" d. 12/6
Beboerhuset har i år 50 års jubilæum. I den anledning fortjener det selvfølgelig sit eget magasin. Både unge forfattere og billedkunstnere har fortolket de hadefulde, sjove og kærlige beskeder på toiletvæggene i kælderen. Glæd jer, for bidragene er blevet så smukke og seje<3
OPLÆSNINGER STARTER KL. 18
Runa Marie Lily Luth
Benedicte Skjalholt
Oline Hyllested Madsen
Elias Winther
18:40 ~ tyve minutters pause
Skjold Rambow
Leila Inanna Sultan
Helene Von Tabouillot
19:30-20:00 ~ Koncert med iB101
# Støttet af Snabslanten og Christianshavns Lokaludvalg

The Golden Embers / Lucky Lou
Country n’ Roots Night
Lucky Lou er et band drevet af kærligheden til country, bluegrass og americana. Med sprøde vokalharmonier, et råswingende akustisk setup og en ægte spilleglæde skaber de intime og stemningsfulde koncertoplevelser. Fra hjerteskærende countrysange og mørke murder ballads til smukke bluegrassfortolkninger spiller Lucky Lou med sjæl og nærvær – altid med respekt for genrens traditioner, men også med deres egen varme og personlige fortolkning.
Lucky Lou’s lyd er centreret omkring de smukke vokalharmonier fra sangerinderne Charlotte Trolle, Julie Krogh Jensen og Rikke Steensig, der med deres stemmer skaber en helt særlig magi. De bakkes op af et stærkt musikalsk hold: Mikkel Tiedt på kontrabas, Jens Muhlig på guitar og dobro samt André Ekstrand på guitar. Sammen formår de at skabe en levende, dynamisk lyd, hvor det akustiske samspil og den ærlige formidling er i centrum.
Bandet fortolker numre af kunstnere som Dolly Parton, Darrell Scott, Townes Van Zandt, Gillian Welch, Della Mae og Secret Sisters. De har en forkærlighed for de intime spillesteder, hvor kontakten til publikum er tæt, og hvor musikken får lov at ånde og vokse i nuet.
Glæd dig til en aften med Lucky Lou – et band, der mestrer balancen mellem det rå og det raffinerede, det hjerteskærende og det håbefulde, det traditionsrige og det personlige.
The Golden Embers spiller americana — deres egne sange om kvaler midt i livet.
Kærlighed i ulige uger, dating, tvivl, breakups, ensomhed … følelserne uden på cowboyskjorten. Præsenteret med de personlige historier der ligger bag sangene.
De kommer med akustiske instrumenter og trestemmige harmonier i den samme
mikrofon. Bas, trommer, guitarer, mandolin, mundharpe og pedal steel.
Helt unik for denne aften, vil de to bands optræde sammen med et nummmer, til ære for publikum.
Entré: 80 kr. Billetter købes i døren.

Første høstdag i Beboerhuset x Drys
Første høstdag i Beboerhuset – Fejr fællesskab, jordforbindelse og madglæde!
Kom med, når vi markerer Første høstdag i samarbejde med det økologiske jordbrug Drys!
Beboerhuset
Onsdag den 5. juni
Kl. 14.00–21.00
Dagen byder på både smagsoplevelser, samtaler og fællesskab. Vi fejrer den allerførste uddeling af årets andelshøst fra Drys' marker – direkte fra jord til bord. Om aftenen samles vi til en skøn langbordsmiddag, hvor menuen er skabt af sæsonens friskeste grøntsager og tilberedt med kærlighed og kreativitet.
Panelsamtale om fremtidens madfællesskaber og bæredygtigt landbrug
Hør inspirerende perspektiver fra:
- Slow Food
- Drys
- Kok Lasse Pedersen (tidl. Meyers Kantine)
- Amalie & Flora (fra de anmelderroste middage med fokus på lokale råvarer)
- Moderator: Tanja (tidl. Grantoftegaard)
PROGRAM
kl. 14.30-17.00: Uddeling af høst fra Drys (gratis)
kl. 17.00-18.00: Panelsamtale om lokale fødevaresystemer (gratis)
kl. 18.30: Langbordsmiddag med alt frisk fra marken (95 kr.)
Arrangementet er åbent for alle – både andelshavere, nysgerrige naboer og madentusiaster. Kom og smag på, hvad samarbejde med jorden og hinanden kan give. Resten af sommeren kan du som andelshaver hente friske lokale grøntsager fra Drys i Beboerhuset.
Køb billet til middagen via Spisehuset her på hjemmesiden.
Vi glæder os til at se jer.

Heins guitarhjørne med chicotom (tomás gubbins)
Slå dig ned i varmen på Christianshavn Beboerhus, hvor den norske københavnerguitarist Hein Westgaard inviterer dig ind i en afslappet verden af hyggelige guitarvibes. I denne månedlige koncertrækken vil Hein præsentere nogle af de mest interessante guitarbaserede kunstnere fra Københavns musikalske underskov – alt sammen i en laidback stemning med plads til at slappe af og nyde tonerne.
Det koster små 50 kr. at deltage, de betales på dagen når man ankommer.
Månedens Gæst:
chicotom er det nye ikke-eksperimentelle projekt af den chilenske eksperimentelle musiker Tomás Gubbins, der fokuserer på hans egne sange såvel som andre fra Southern Cone-folklore. Tomas Gubbins er en chilensk guitarist, improvisator og komponist, der har udviklet sit arbejde inden for såkaldt eksperimentel og improviseret musik. Med baggrund i kammermusik og samtidsmusik, såvel som jazz, har Gubbins været en rastløs kunstner, der konstant har søgt efter lydsamlinger og disse grænser "mellem musikken."
mere info:
Værten:
Hein Westgaard er en guitarist, improvisator og komponist fra Oslo, som bor i København. Udover sin egen genrebrydende Hein Westgaard trio kan han høres i den post-minimalistiske kvartet Ototoi, i ad-hoc frit improviserede konstellationer eller i soloakustisk guitarformat, hvor han fokuserer på sine egne instrumentale sange i fingerpicking-traditionen.

Kristine Blir rapper
KØBENHAVN VI ER TILBAGE!
Kristine Blir Rapper er ude med nyt nummer https://found.ee/Z5KA7 UNDERUTTRYKT.
Musikvideoen har VERDENSPREMIERE 30/05!
Visning, performance og fest i Christianshavns Beboerhus!
KOM FOR FAEN
Director Gina Kippenbroeck
Co-director/Actor Kristine Utne Stiberg
Cinematograph Gerda Falck
Set designer Olivia Mai Scheibye
Costume/Makeupartist Vera Steinnes Wollmann
Editor Joaquim Berglund
Sound intro by Frederik Lehmann
An Oslosexy Rec. Production.

Beboerhusets årlige frivilligfest!
Vi fejrer Beboerhusets mange frivillige aktivister med mad, underholdning og en masse sjov!
Hvis du har været frivillig i huset det forgangne år er du inviteret. Arrangementet kræver tilmelding og du kan tilmelde dig ved at skrive til mette@beboerhus.dk og nævne hvornår du senest har været frivillig aktivist.
Vi glæder os til at forkæle alle jer, der er med til at huset findes. Uden jer, var der ikke et Beboerhus. Så tak for jer!

Django Jam SEssion
Welcome to the Django Reinhardt-style swing and jazz manouche jam!
The event is free and takes place at Christianshavn Beboerhuset every last Tuesday of the month!
The session is hosted by Jens Fuglsang, Hjalmar Rønningen, Rasmus Christensen, Jason Shooster & Buzor Nenic who will open the evening by playing a short set of tunes.
We look forward to celebrating the music of Django Reinhardt and his disciples with you!
The venue serves light meals, cakes, coffee and, of course, beer!

Bogklubbens øjne
Beboerhusets bogklub, hvor vi mødes sidste mandag i måneden kl. 19 og deler vores læseoplevelser.
Duk op. Tilmelding er ikke nødvendigt.
Du kan se på plakaten hvad vi læser i hvilken måned. :-)

Get me a badger
Get me a badger er en uforfærdet trio, der er på en mission. De er på en søgen efter frihed, frygtløshed og instinktets kraft. Med en atypisk besætning og en energisk fusion af eksperimenterende rock og free-jazz, afsøger de hvordan musikken, og instrumenterne, kan bryde ud af deres konventionelle roller. De har lige udgivet en live session som du kan se her: https://www.youtube.com/watch?v=O-5jnKt_DJk

Dunhammer #2: Skammens Vogn + 1000LAX + Trine Trash & Betontraume
- En aften med skæve stemmer og store sange
Skammens Vogn
Trine Trash & Betontraume
1000LAX
Torsdag 22/5 kl. 19:30 (dørene åbner kl. 19)
Jazz Club Loco inviterer igen til tredobbelt koncert med nogle af landets fineste og - i ordets bedste betydning - skæveste sangskrivere og performere.
Skammens Vogn, bestående af digterpræsten Nikolaj Zeuthen, healeren Oliver Hoiness og cannabisbonden Jakob Millung, hylder rockmusikkens nerve og folkelighed på deres nye album Spacebaby, der har høstet fremragende anmeldelser.
Albumtitlen Spacebaby er hentet fra omkvædet på singlen ’Kim Larsen er død’, og det er faktisk et skjult Kim Larsen-citat. Det har at gøre med en rejsende i det ydre rum der kommer om på den anden side af tiden og forvandler sig tilbage til et foster. Musik er for bandet et åndeligt fænomen, der ikke er bundet af tid og sted, og det er spacebabyen et billede på: Spædbarn, olding, kriger idiot, vismand, vagabond, showmand, gadefejer, astronaut, før, nu og for evigt, det er musikkens kald og stemme som vi prøver at besvare efter bedste evne.
Det rimer ifølge Nikolaj godt med den kærlighed orkesteret har til forgængerne - om det så er Eik Skaløe, Tove Ditlevsen, Inger Christensen, Peter Laugesen, Kim Larsen, Jeppe Aakjær eller Grundtvig: Musikken, ligesom al anden kunst, viser os noget om tiden, nemlig at den kun meget overfladisk kan siges at være lineær. Lige så snart du fordyber dig i noget, opdager du at den også arbejder vertikalt; fra det høje og ned i dybden på en måde hvor de døde er lige så levende som os andre, og hvor det gamle kan være lige så akut samtidigt som det nye.
1000LAX er et følsomt, folkeligt danseband, der gennem sine improviserede koncerter og udgivelser forsøger at bringe sig selv og publikum ind i et kollektivt ’nu’, og derigennem skabe livsbekræftende samhørighed og frisættende udfoldelse. Koncerten denne dunhammeraften markerer også udgivelsen af gruppens nye album, ’4EVIGT’ et kollektivt manifest og en musikalsk reaktion på forsangerens mors død. Sangene er blevet til i en dobbelttydig hyldest til den kvinde, hvis liv og sprog var forudsætningen for tilblivelsen af 1000LAX. Samtidig rummer pladen et håb om forsoning med de to sider, den bløde og den hårde, som udgjorde hendes konstant svingende natur.
1000LAX består af Johan Knattrup Jensen (vokal), Gustav Niepoort (guitar), Peter Binau Høj (bas, synth, trommemaskine) og Martin Ullitsdahl (trommer, kor)
Trine Trash & Betontraume
Trine Trash er et fænomen i dansk musikliv. Trine måtte desværre melde afbud til den første Dunhammer, men som bekendt kommer alt godt til den som venter – for nu er Trine Trash på plakaten til Dunhammer #2 med sin storgruppe Betontraume. TT & Betontraume er en sælsom blanding af genrer, men med punkens vrede hjerte som den flænsende puls gennem det hele. Det er poesi, det er rock, det er jazz – miksturen er unik og skal nedsvælges live.
Billetter via Billetto: https://billetto.dk/e/dunhammer-2-skammens-vogn-1000lax-trine-trash-betontraume-billetter-1266829

Heins Guitarhjørne med Gregory Uhlmann
Slå dig ned i varmen på Christianshavn Beboerhus, hvor den norske københavnerguitarist Hein Westgaard inviterer dig ind i en afslappet verden af hyggelige guitarvibes. I denne månedlige koncertrækken vil Hein præsentere nogle af de mest interessante guitarbaserede kunstnere fra Københavns musikalske underskov – alt sammen i en laidback stemning med plads til at slappe af og nyde tonerne.
Det koster små 50 kr. at deltage, de betales på dagen når man ankommer.
Månedens gæst:
Gregory Uhlmann er en guitarist, komponist og producer fra Chicago, der bor i Los Angeles. Hans musikalske palette omfavner smukke sarte lyde, legende rytmer, der overlapper hinanden på overraskende måder, og lave fuzzy vibrationer. En aktiv del af Los Angeles eksperimentelle og improvisatoriske musikscene er hans karakteristiske guitartoner umiddelbart genkendelige på tværs af en bred gane af musikalske samarbejder.
Han er medlem af SML, Duffy x Uhlmann, en trio med Sam Wilkes og Josh Johnson, og en duo med Dustin Wong. Uhlmann har udgivet albums med International Anthem, Topshelf Records, Northern Spy, Orindal, Colorfield og Otherly Love. Derudover er han opsøgt som indspilnings- og turnerende guitarist og producer efter at have arbejdet med Perfume Genius, Hand Habits, Miya Follick, Anna Butterss, Tasha og mange andre.
Uhlmann har turneret meget i USA, herunder åbning for Tortoise, Big Thief, Hand Habits og Miya Folick. Han har lavet 2 turnéer i Japan gennem det japanske label, Moorworks. Han har for nylig udgivet Small Day, en samling eksperimentelle studiekompositioner med sjældne og unikke synthesizere med akustiske instrumenter manipuleret gennem digitalt og analogt gear. Han har også for nylig udgivet albums med SML, Dustin Wong og Duffy x Uhlmann.
Værten:
Hein Westgaard er en guitarist, improvisator og komponist fra Oslo, som bor i København. Udover sin egen genrebrydende Hein Westgaard trio kan han høres i den post-minimalistiske kvartet Ototoi, i ad-hoc frit improviserede konstellationer eller i soloakustisk guitarformat, hvor han fokuserer på sine egne instrumentale sange i fingerpicking-traditionen.

Skriveaftener om Volden
Tag med på et skriveforløb, hvor natur og kreativitet smelter sammen langs Volden. Skriveaftener om Volden består af 7 undervisningsgange i april og maj med skriveunderviser Camilla Hornung.
Forløbet kombinerer gåture, skriveøvelser og tekstlæsning for at inspirere din skrivelyst. Vi tager udgangspunkt i landskabet, planterne og dyrelivet langs Volden. Hver gang udforsker vi et nyt aspekt af naturen og foråret og lader sanserne guide os i skriveprocessen.
Praktisk information:
Datoer: Onsdage – 2/4, 9/4, 16/4, 30/4, 7/5, 14/5 og 21/5
Tidspunkt: 18:30-21:00
Sted: Vi mødes i Skolestuen, Christianshavns Beboerhus
Pris: 25 kr. pr. gang (betales kun for de gange, du deltager)
Publicering: Udvalgte tekster deles løbende med Christianshavneren
Tilmelding: Ikke nødvendig – du dukker bare op de dage, du har lyst
Praktisk: Vi er både indenfor og udenfor, så klæd dig efter vejret

Klimaaktivistisk aften på Beboerhuset
Klimaaktivistisk aften på Beboerhuset
D. 19/5 holder vi klimaaktivistisk aften på Christianshavns Beboerhus. Aktivister fra henholdsvis Fossilfri Fremtid, Den Grønne Ungdomsbevægelse og Nødbremsen vil komme med deres perspektiver på, hvordan man kan kæmpe mod klimakollapset. Arrangementet vil tage form som en modereret samtale, hvor deltagerne får mulighed for at give indblik i og diskutere deres bevægelsers metoder, organisationsformer og tankegangene bag. Efterfølgende vil der være Q&A med mulighed for spørgsmål fra publikum. Kom med åbent sind og tag din ven, bror eller mor med under armen!
🌱 Gratis
🌿 18-20 i husets sal
☘️ Mad og drikkevarer kan købes i Beboerhusets café (kom endelig lidt før og bliv hængende efter)
🍀 Vi glæder os til at se jer <3 <3 <3
FOSSILFRI FREMTID
Vi er en klimabevægelse, der arbejder for en fremtid, hvor der ikke åbnes nye fossile felter i Nordsøen, og hvor Danmarks energipolitik er i overenstemmelse med klimavidenskaben. Fossilfri Fremtid er en familievenlig klimabevægelse. Vi tilstræber at være et inkluderende og omsorgsfuldt fællesskab med plads til karriere og familieliv.
(Repræsenteret af Magnus Petersen-Paaske)
DEN GRØNNE UNGDOMSBEVÆGELSE
Vi er en bevægelse af unge, der kæmper for en grøn retfærdig fremtid! Vi arbejder 100% frivilligt, er partipolitisk uafhængige, og stræber efter en gennemsigtig og flad organiseringsstruktur. Vi bestræber os på at være et omsorgfuldt fællesskab, hvor der er plads til alle.
NØDBREMSEN
Vi gør modstand mod regeringens acceleration af klimakollapset. Regeringen har igangsat motorvejsbyggeri for 26 milliarder kroner. Midt i klimasammenbruddet forværrer de aktivt situationen. Nødbremsen siger fra: drop de nye motorveje. Hvis regeringen fortsætter deres katastrofale politik, vil vi sammen yde civil modstand.

A / frk. jacobsen & HEnrik Pultz Melbye
A er et musikalsk eksperiment af Anja Jacobsen - en poetisk hyldest til livets abstrakte og 'mystiske' øjeblikke.
A er en transformation af det tidligere frk. jacobsen, da musikken og konteksten har udvidet sig på en måde, der kalder på et nyt navn. A består af de kreative musikere Lars Bech Pilgaard (guitar), Ida Duelund (bas) og Lil Lacy (keyboard, percussion, vokal) og Anja Jacobsen (kompositioner, perkussion, trommer, vokal).
Med spændstige rytmiske forløb og et imponerende kreativt overskud mixes det hverdagsagtige med det surrealistiske: Det er avantgarde, der møder pop; punk, der møder folkemusik; fri improvisation, der møder stramt komponerede passager inspireret af nutidig kompositionsmusik. Og det er musik, man kan mærke, særligt når man møder den på scenen – live.
A kombinerer en avantgardistisk og eksperimenterende tilgang til at spille og komponere med en særlig legende nysgerrighed og lyttende samhørighed med medspillere.
Musiker og komponist Anja Jacobsen har gennem de to sidste årtier markeret sig som en stor og vigtig kapacitet i dansk musik. Hun står bag A / frk. jacobsen, er komponist og leder i Valby Vokalgruppe, er medkomponist og trommeslager i det eksperimenterende band Selvhenter og er medstifter af Eget Værelse – et af de mest markante kollektiver og frodige kunstnermiljøer i dansk musik.
Lars Bech Pilgaard: guitar
Lil Lacy: keyboard, percussion, vokal
Ida Duelund: Bas
Anja Jacobsen: trommer, percussion, vokal
Henrik Pultz Melbye
På hans seneste solo udgivelse, “Drømmene” udforsker saxofonist og komponist Henrik Pultz Melbye sine drømme, stederne de tager ham hen og følelserne og minderne de frembringer i ham. Musikken er et forsøg på at genskabe de mangefacetterede følelser og billeder drømmene ofte ubevidst får frem i ham. Udgivelsens titler som “Stranden”, “Skoven” og “Vejen” hentyder til steder der i drømmene fremkalder tvetydige følelser af håb, afmagt, angst og glæde.
Som et enmands-band, bruger han saxofoner, EWI (synthesizer saxofon), loops og effekter til at skabe en ambient, filmisk verden der spænder fra noise til meditativ musik. Musikken bevæger sig langsomt uden krav om retning eller intentioner om en afslutning og tilbyder et rum hvor man ikke behøver andet end bare at være. Nogle vil måske kalde det helsemusik med kant.
Saxofonist og komponist Henrik Pultz Melbye har længe været aktiv på scenen for eksperimenterende musik. Som solo artist har han udgivet flere plader i eget navn med alt fra DMA Jazz nomineret triojazz med Henrik Pultz Melbye Trio, over akustisk soloimprovisation og i freejazz sammenhænge med bl.a duoen Heaven med den norske trommeslager Ole Mofjell. Han har også gjort sig bemærket i det DMA Jazz vindende avantgardrock band SVIN, som de sidste 15 år har udgivet 7 plader, turnéret Europa tyndt og lavet alt fra musik til danseforestillinger, film til orkesterværker. Pt. er han også aktiv med det nydannede band BISSESVINET, som er et samarbejde mellem SVIN og sanger og komponist, Bisse.
Drømmene er hans andet soloalbum og udkom i 2024 på det københavnske label, Wetwear.
Henrik Pultz Melbye: Saxofoner/EWI/Effekter

Toechter // Mass Amore
I grænselandet mellem eksperimenterende pop og elektronik udfolder fænomenet toechter (DE/DK) sig, hvilket har fået magasinet The RollingStone til at give gruppen mærkatet ‘Future of Music’. Katrine Grarup Elbo, Lisa Marie Vogel og Marie-Claire Schlameus bruger udelukkende analoge lydkilder (violin, bratsch, cello og stemmer), som de bearbejder elektronisk.
Efter gruppens debutalbum ‘Zephyr’ udkom i 2022 og modtog en topplacering hos Preis der deutschen Schallplattenkritik, fulgte i 2024 albummet ‘Epic Wonder’ udgivet af det anerkendte tyske pladeselskab Morr Music.
I 2024 customizede gruppen nummeret Shift Souls fra pladen Epic Wonder på bestilling fra Apple til brug ved promovering af den nye iPhone 16 PRO. Se præsentationen her: https://www.youtube.com/watch?v=uarNiSl_uh4
Singersongwriter Mass Amore fremkalder glødende sjælefuld Americana, iklædt varme spanske guitarer, lyrisk hengivenhed og hendes bemærkelsesværdige stemme ,der spænder fra dyb croon til hviskende højder.
En sangskriver af det 21. århundrede der kropsligører lyset og mørket med en sjælden intimitet og fortrolighed.
Koncerten bliver en uropførsel af værker fra hendes kommende album.

Skriveaftener om Volden
Tag med på et skriveforløb, hvor natur og kreativitet smelter sammen langs Volden. Skriveaftener om Volden består af 7 undervisningsgange i april og maj med skriveunderviser Camilla Hornung.
Forløbet kombinerer gåture, skriveøvelser og tekstlæsning for at inspirere din skrivelyst. Vi tager udgangspunkt i landskabet, planterne og dyrelivet langs Volden. Hver gang udforsker vi et nyt aspekt af naturen og foråret og lader sanserne guide os i skriveprocessen.
Praktisk information:
Datoer: Onsdage – 2/4, 9/4, 16/4, 30/4, 7/5, 14/5 og 21/5
Tidspunkt: 18:30-21:00
Sted: Vi mødes i Skolestuen, Christianshavns Beboerhus
Pris: 25 kr. pr. gang (betales kun for de gange, du deltager)
Publicering: Udvalgte tekster deles løbende med Christianshavneren
Tilmelding: Ikke nødvendig – du dukker bare op de dage, du har lyst
Praktisk: Vi er både indenfor og udenfor, så klæd dig efter vejret

Væv et værk til Beboerhuset!
KOM MED TIL FÆLLESVÆRK
TIRSDAG DEN 13. MAJ kl. 17.30
Kalder alle lokale, gamle som unge brugere af Beboerhuset! I anledningen af vores 50 års jubilæum, skal Beboerhuset udsmykkes med et kæmpe fællesværk. Det skal selvfølgelig laves af alle jer dejlige gæster, brugere og besøgende. Alle er meget velkomne! Kom med til en hyggelig, kreativ eftermiddag og sæt dit præg på værket.
Tag gerne venner og familie med. Vi glæder os til at se jer!
Vi skal væve et kæmpe samlet vægtæppe til lokalet Transitten. Vi væver af genbrugsmaterialer og ting vi har fundet i lokalområdet. Det bliver så godt! :D Medbring derfor hvad du har derhjemme af stofrester/plastik/skrald/garn/andet, eller hvad du finder på din vej herhen. Det kan være slidt tøj, du ikke længere bruger, garnrester, tørrede planter, kun fantasien sætter grænser. Så væver vi i fællesskab, og ser hvad det bliver til...
Det er Katarina Jansson, som er billedkunstner og væver, der faciliterer og guider gennem workshoppen. Det er selvfølgelig gratis at deltage.
Vi ses.
Ps. Der vil være kaffe! Så tilmeld dig ved at skrive til mette@beboerhus.dk at du gerne vil være med, så ved vi hvor meget vi skal brygge.
Kh.
Christianshavn Beboerhus

LYOE EP-Release
D. 9 maj har LYOE releasekoncert på sin EP “WHIRL“.
LYOE tager dig ind i et melankolsk univers, båret af fremmaddrevne, trommebaserede rytmer, Mathias’ egen vokal og samples af andres. Med på trommer har Mathias sin gode ven Anders Hamann. Moderat, Faithless og Bicep er eksempler på inspirationskilder.
Bag projektet er Mathias Lyø Rosenkilde (f. 1991), der er uddannet lyddesigner og tidligere guitarist i Fugleflugten. LYOE er hans første solo-projekt, som startede under corona. Det første nummer på WHIRL er skrevet på en madras i det studie, han flyttede ud i efter et forlist forhold.
Vi ses!<3

Skriveaftener om Volden
Tag med på et skriveforløb, hvor natur og kreativitet smelter sammen langs Volden. Skriveaftener om Volden består af 7 undervisningsgange i april og maj med skriveunderviser Camilla Hornung.
Forløbet kombinerer gåture, skriveøvelser og tekstlæsning for at inspirere din skrivelyst. Vi tager udgangspunkt i landskabet, planterne og dyrelivet langs Volden. Hver gang udforsker vi et nyt aspekt af naturen og foråret og lader sanserne guide os i skriveprocessen.
Praktisk information:
Datoer: Onsdage – 2/4, 9/4, 16/4, 30/4, 7/5, 14/5 og 21/5
Tidspunkt: 18:30-21:00
Sted: Vi mødes i Skolestuen, Christianshavns Beboerhus
Pris: 25 kr. pr. gang (betales kun for de gange, du deltager)
Publicering: Udvalgte tekster deles løbende med Christianshavneren
Tilmelding: Ikke nødvendig – du dukker bare op de dage, du har lyst
Praktisk: Vi er både indenfor og udenfor, så klæd dig efter vejret

Introducing Concrete
*English below*
Det bærer vægten af vores veje, broer og tunneler. Det gemmer sig under os i fundamenter og over os i lofter. Det adskiller etager, afgrænser rum, skaber hjem og byer. Næst efter vand, er beton mest anvendte materiale på jorden. Samtidig anslås det, at den globale cementproduktion alene bidrager til omkring 7 % af verdens totale CO2-udledning.
Den 2. maj tager h2h_archiving det grå materiale under behandling i Christianshavns Beboerhus. Gennem en række tværfaglige og æstetiske formater reflekterer vi over, hvordan vi forholder os til beton som både arv, nutidig tilstedeværelse og fremtidig aktør. Oplev blandt andet en scenografi af Agnes Rahbek og Siri Viola, filmen Concrete and Care af forskningsgruppen THEMA, smagen af beton med Amalie og Floras Middage, en samtale mellem betonteknolog Jennifer Anette Canul Polanco og materialeekspert Tina Sundstrup, værker af Lotte Nijstens, Julius Lagoutte Larsen og ChristoWer Larsen, koncert med det dreamy shoegazeband Sunchaser, sophie-lou’s æteriske lydunivers – og meget mere... Kom og vær med, når beton får både krop, stemme og smag i en undersøgelse af materialets rolle som vores forurenende og betydningsfulde følgesvend.
Køb billet her: billetto.dk/e/introducing-concrete-billetter-1268070
EN
It carries the weight of our roads, bridges, and tunnels. It hides beneath us in foundations and above us in ceilings. It separates floors, defines spaces, and shapes homes and cities. After water, concrete is the most widely used material on Earth. At the same time, global cement production alone is estimated to contribute around 7% of the world’s total CO₂ emissions.
On May 2, h2h_archiving will give centre stage to this grey matter at Christianshavns Beboerhus. Through a series of interdisciplinary and aesthetic formats, we will reflect on how we relate to concrete both as heritage, as current presence, and as a future actor. Experience a scenography by Agnes Rahbek and Siri Viola, the film Concrete and Care by the research group THEMA, the taste of concrete with Amalie and Floras Middage, and a conversation between concrete technologist Jennifer Anette Canul Polanco and material expert Tina Sundstrup. Discover works by Lotte Nijstens, Julius Lagoutte Larsen, and ChristoDer Larsen, enjoy a concert by the dreamy shoegaze band Sunchaser, immerse yourself in sophie-lou’s ethereal sound universe - and much more. Join us as concrete takes on body, voice, and taste in an exploration of its role as our polluting yet significant companion.
Buy your ticket here: billetto.dk/e/introducing-concrete-billetter-1268070

Skriveaftener om Volden
Tag med på et skriveforløb, hvor natur og kreativitet smelter sammen langs Volden. Skriveaftener om Volden består af 7 undervisningsgange i april og maj med skriveunderviser Camilla Hornung.
Forløbet kombinerer gåture, skriveøvelser og tekstlæsning for at inspirere din skrivelyst. Vi tager udgangspunkt i landskabet, planterne og dyrelivet langs Volden. Hver gang udforsker vi et nyt aspekt af naturen og foråret og lader sanserne guide os i skriveprocessen.
Praktisk information:
Datoer: Onsdage – 2/4, 9/4, 16/4, 30/4, 7/5, 14/5 og 21/5
Tidspunkt: 18:30-21:00
Sted: Vi mødes i Skolestuen, Christianshavns Beboerhus
Pris: 25 kr. pr. gang (betales kun for de gange, du deltager)
Publicering: Udvalgte tekster deles løbende med Christianshavneren
Tilmelding: Ikke nødvendig – du dukker bare op de dage, du har lyst
Praktisk: Vi er både indenfor og udenfor, så klæd dig efter vejret

Django Jam SEssion
Welcome to the Django Reinhardt-style swing and jazz manouche jam!
The event is free and takes place at Christianshavn Beboerhuset every last Tuesday of the month!
The session is hosted by Jens Fuglsang, Hjalmar Rønningen, Rasmus Christensen, Jason Shooster & Buzor Nenic who will open the evening by playing a short set of tunes.
We look forward to celebrating the music of Django Reinhardt and his disciples with you!
The venue serves light meals, cakes, coffee and, of course, beer!

Bogklubbens øjne
Beboerhusets bogklub, hvor vi mødes sidste mandag i måneden kl. 19 og deler vores læseoplevelser.
Duk op. Tilmelding er ikke nødvendigt.