Forlaget Gladiator inviterer til Nye Stemmer

Forlaget Gladiator og Christianshavns Beboerhus inviterer til Nye Stemmer – et gratis efterårsarrangement.

Oplev oplæsninger fra tre af forlagets nye stemmer, Anna Ørberg, Thea Berg og Dorte Schou, som alle har udgivet eller snart udgiver ny dansk litteratur denne efterårssæson.

Så kom ind i varmen, nyd en øl eller sodavand fra baren, og slap af til forfatteroplæsninger og samtale mellem forfatterne og Hans Otto Jørgensen. Vi glæder os til at se dig!

Eventet er gratis at deltage i, og der vil være mulighed for at købe forfatternes bøger med 30% rabat.

/// PROGRAM ///
Kl. 18.45- 19: Dørene åbner – Hans Otto byder velkommen
Kl. 19.00: Oplæsning med Anna Ørberg (Den lyttende)
Kl. 19.15: Oplæsning med Thea Berg (Før var der marker)
Kl. 19.30: Oplæsning med Dorte Schou (Øjnene holder aldrig op med at se)
Kl. 19.45: Pause
Kl. 20.00: Samtale med forfattere og Hans-Otto Jørgensen
20.30: Bogsalg med 30% rabat og mulighed for samtale og spørgsmål til forfatterne
Kl. 21. Tak for i aften

THEA BERG:
Thea Berg (1986) er journalist og musiker og opvokset i forskellige huse og lejligheder i Viby J, Aarhus. I september debuterede hun med Før var der marker, en roman, der netop udspiller sig i et boligkompleks i Viby J, nærmere bestemt Søndervangens opgang 61. Over en uge følger vi ni beboere, herunder den tidligere dansktopsangerinde Alice, der forbereder sit selvmord i håbet om en kærligere verden. Samtidig forsøger IT-medarbejderen Muheb at drømme sig væk til Tanzania, mens Jon Hansen vandrer gennem minder om det, der engang var.

”Før var der heste og lunde med blommer, nu er der asfalt og græsplæner, Fiirgaard har holdt nede siden 80’erne, og i lejlighederne har man glemt, at betonen ikke altid har været her.”

ANNA ØRBERG:
Anna Ørberg (1988) er billedkunstner uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. I slutningen af november udkommer hendes debutroman, Den lyttende, som dykker ned i temaer som afhængighed, skam og længsel efter at eksistere. I centrum står 30-årige Simone, der flytter fra Nørrebro til Sønderjylland for at komme i afvænning for sit stofmisbrug. Her forsøger hun at finde distraktion fra sine følelser, mens hun udforsker nye relationer og risikofyldte fristelser, men at åbne op og tale om sine udfordringer forbliver svært.

”Men hvad kunne du godt have tænkt dig, at vi talte om, Simone?” spørger Kirsten. Hun smiler skælmsk, som om hun allerede kender svaret.
Simone når ikke at tænke sig om, før det ryger ud af hende:
”Mig! Jeg ku´ fucking godt have tænkt mig, at vi talte om mig!”

DORTE SCHOU:
Dorte Schou (1963) er uddannet sygeplejerske og scenekunstner og dimitterede fra Forfatterskolen for Børnelitteratur i 2014. I 2022 udkom Dortes skønlitterære debut, Det her er Balkan. Derudover har hun en udgivet flere titler for børn og unge.

I august udkom hendes anden roman her på Forlaget med titlen; Øjnene holder aldrig op med at se. En bog der kombinerer erindringer og korte lyriske tekster for at kaste lys på rollen som pårørende og blinde pletter i familiens fortællinger. Gennem blandt andet journalnotater fra farmorens indlæggelse på psykiatrisk hospital i 1930’erne udfordrer Schou de magtstrukturer, der afgør, hvem der får lov til at fortælle sin egen historie.

”Tågen fyldte dalen foran vinduet. Den trak tottede spor over de stejle klippefremspring i fjeldene. Jeg så ud mod fjorden gennem vinduet i gavlen. Tågen var som en tilstand. Som om fortid og fremtid gik i et”

Kl. 18.45 – 21
Fri entré

Facebook event: https://www.facebook.com/events/2050358378724095/

Bookmark the permalink.

Comments are closed.