Onsdag d. 2/11 kl. 20.00 Entré 70 kr

Little Village Country Music Club

 

Tirsdag d. 8/11 kl. 19.00 - 23.00 Entré 50 kr / 30 kr

G((O))NG Tomorrow

Lydkunstbiograf og droner - Lysn / A. Holm & F. Gram-Hansen

På den første af to aftener i Christianshavns Beboerhus, kan du opleve den minimal-psykedeliske berlinertrio Lysn for første gang i København. Music for the inner-space age er deres varemærke, og de præsenterer her Minor Tom For The Starman, dedikeret til David Allen og David Bowie. Samme aften kan du give dig hen til knitrende reallyde og udstrakte synthdroner i biografsalen, hvor kunstnerne Alexander Holm & Felia Gram-Hanssen præsenterer deres værk Folded Earth / Double Exposure. I mellem koncerterne står Anders Lauge Meldgaard (Frisk Frugt) bag DJ-pulten.

Lysn er navnet på trombonisten Hilary Jeffery’s ensemble, som i sine improvisationer dyrker en hypnotisk tilstand af klangdroner og lange repetitive rytmer. Selv præsenterer de sig som et ensemble, der spiller musik for “the inner-space age”. Deres musikalske referencer knytter sig til kunstnere som John Hassel, Don Cherry, Gong, Olivier Messiaen, Matmos, Can, Sun Ra og The Necks. Konceptet er at skabe et særligt rum gennem musikken og samtidig kreere et kropsligt nærvær for publikum. Denne aften spiller de deres nye komposition Minor Tom For The Starman, dedikeret til David Allen og David Bowie. Et værk, der formes af lange meditative droner, der kun lige akkurat er i intonation – inspireret af den indiske vokalgenre Dhrupad, som er klodens ældste og mest raffinerede sakrale sangtradition.

Lysn har siden 2005 optrådt i mange forskellige formationer, som inkluderer alt fra duoer til store orkestralensembler. Ensemblet gør nemlig en stor dyd ud af at udtænke hver koncert som en unik optræden, designet til den specifikke lokation. En Lysn-koncert er derfor aldrig den samme, da de indbyrdes i ensemblet eksperimenterer med både instrumentalsammensætning og nye udgaver af deres musik, spillet på både akustiske og elektroniske instrumenter. Medvirkende denne aften er Hilary Jeffery (trombone, electronics), Alfredo Genovesi (guitar, electronics) og Gianpaolo Peres (vokal).

Lyt i mørket i lydkunstbiografen:
Gå samme aften på opdagelse i Christianshavns Beboerhus’ fine biografsal, hvor G((o))ng Tomorrow i samarbejde med Københavns Radiobiograf præsenterer de spirende danske lydkunstnere Alexander Holm og Felia Gram-Hanssen, som spiller deres lydværk Folded Earth / Double Exposure, som de i foråret udgav på kassettebånd. Værket udgøres af to suiter – Exposure I (watercolours) og Exposure II (types of flow) – der er opbygget af knitrende reallyde og udstrakte synthesizerdroner, der danner helt klare billeder på nethinden. Luk øjnene og forsvind ind i lyden af jordens bølgende, brusende elementer. Folded Earth / Double Exposure bliver afspillet tre gange i løbet af aftenen med præsentation af de to kunstnere.

Program:
19.00, 19.30, 21.30 Felia Gram-Hanssen & Alexander Holm: Folded Earth / Double Exposure
20.00 Lysn
DJ Anders Lauge Meldgaard

Billetter 50 kr. / Lydkunstbiograf 30 kr.

Facebook Event

 

Onsdag d. 9/11 kl. 19.00 - 23.00 Entré 50 kr / 30 kr

G((O))NG Tomorrow:

Ekkozone + A. Holm & F. Gram-Hansen

Det virtuose perkussionensemble Ekkozone møder to progressive danske komponister med vidt forskelligt opdrag, når Christianshavns Beboerhus forvandles til et ægte lydparnas, der forener ny kompositionsmusik og eksperimenterende lyd med værker af Pelle Gudmundsen-Holmgreen og Johs Lund. Den lille biografsal byder samme aften indenfor til lydkunstbiograf med de spirende lydkunstnere Alexander Holm & Felia Gram-Hanssens værk Folded Earth / Double Exposure. Komponist Anders Lauge Meldgaard (Frisk Frugt) står bag DJ-pulten mellem koncerterne.

Ekkozone med den danske perkussionist Mathias Reumert i spidsen har de sidste år markeret sig som bannerfører for klassisk avantgarde, minimalisme og crossover-projekter. Ensemblet gav sin første koncert i 2013, hvor de opførte kompositioner af Per Nørgård og Toru Takemitsu og gav senere samme år en serie maraton-koncerter, der hver fokuserede på en enkelt komponist, heriblandt Karlheinz Stockhausen, György Ligeti og Karsten Fundal. Siden har ensemblet taget favntag med nogle af de største moderne komponister.

Denne festivalaften kaster Ekkozone sig over avantgarde-musikkens grand old man Pelle Gudmundsen-Holmgreen og hans værker Body and Soul fra 2011 og Plateaux pour Deux – sidstævnte skrevet i for cello og båthorn i 1970. Herefter spiller det virtouse perkussionensemble den eksperimenterende saxofonist og komponist Johs lunds værk 28. Johs Lund er del af kunstnerkollektivet yoyooyoy og beskæftiger sig primært med lyd og performance. I 2010 var han med til at starte det kompromisløse spillested Mayhem i København, som er en internationalt anerkendt scene for eksperimenterende musik. Siden er Mayhem blevet en integreret del af Lunds måde at arbejde med kunst og musik på, da de på stedet ikke kun huser koncerter, men også skaber grobund for den eksperimenterende musiks udvikling.

Værket 28 er noteret i et særligt grafisk partitur, hvor nedskrevne, simple melodier og et par få retningslinjer i form af tekst potentielt kan skabe alt fra hektisk freejazz til multiharmonisk moderne klassisk musik. Musikken er bygget på idéen om at lade musikerne forholde sig frit til melodierne ved kun at give dem få simple anvisninger; alle musikere læser den samme node uanset instrumentets stemning, hvormed der opstår en åben og dynamisk klang, som skaber en sfærisk flade af harmonisk virvar. Oprindeligt er musikken skrevet til et 28 personers marchband, men opføres denne aften i et særligt format for klarinet, basklarinet, violin, cello, perkussion og vibrafon.

Lyt i mørket i lydkunstbiografen
Gå samme aften på opdagelse i Christianshavns Beboerhus’ fine biografsal, hvor G((o))ng Tomorrow i samarbejde med Københavns Radiobiograf præsenterer de spirende danske lydkunstnere Alexander Holm og Felia Gram-Hanssen, som denne aften vil spille deres lydværk Folded Earth / Double Exposure som de i foråret udgav på kassettebånd. Værket udgøres af to suiter – Exposure I (Water colours) og Exposure II (types of flow) – der er opbygget af knitrende reallyde og udstrakte synthesizerdroner og danner helt klare billeder på nethinden. Luk øjnene og forsvind ind i lyden af jordens bølgende, brusende elementer. Folded Earth / Double Exposure bliver afspillet tre gange i løbet af aftenen med præsentation af de to kunstnere.


PROGRAM:
19.00, 19.30, 21.30 Felia Gram-Hanssen & Alexander Holm: Folded Earth / Double Exposure

20.00 Johs Lund & Ekkozone
Pelle Gudmundsen-Holmgreen Body and Soul
Pelle Gudmundsen-Holmgreen Plateaux pour Deux
Johs Lund 28

DJ Anders Lauge Meldgaard

Billetter: koncert 50 kr. / lydkunstbiograf 30 kr.

I samarbejde med Christianshavns Beboerhus og Københavns Radiobiograf

Facebook Event

 

Lørdag d. 19/11 kl. 20.00 Entré 30 kr

Sangbar Æ, Ø & Å hylder Anne Linnet

Mød op og oplev en masse sangskrivere hver opføre en Anne Linnet fortolkning, samt give en smagsprøve på et af deres egne numre:

Vokabas
Chili goes Chii
Gry Harrit
Hans Henrik Stephansen
Charlotte Larsen
Kirsten Dahl
Jacobi Krause
Niss Stricker
Lise Møller
Signe Nørgaard

Facebook Event

 

Onsdag d. 23/11 kl. 20.00 Entré 50 kr

Umbra + Superskin

Facebook Event

 

Tirsdag d. 29/11 kl. 20.00

Django jam

 

Tirsdag d. 6/12 kl. 20.00 Entré 70 kr

Jannis Makrigiannis & Kim Las

Facebook Event

 

Onsdag d. 14/12 kl. 20.00 Entré 60 kr

Jacob Kirkegaard // Katinka Fogh Vindelev

Facebook Event

 

 

 

ÅBNINGSTIDER:
MAN-ONS: 13-23
TORS-LØR: 13-24
SØNDAG: LUKKET

TLF: 32 57 88 18

TELEFONTIDER
:
13.30-18.00
19.30-21.00